Se dette nyhedsbrev i en browser
"Ridderne af den dyppede pensel"
Kunstnerkolonien ved havet. Sønderho 1926
Nyhedsbrev nr. 52 om Fanøs kultur, natur og historie udsendt 27. december 2017 

Kære abonnent,
I 1926 besøgte B.T.'s "københavnerjournalist" Jørgen Bast "Fanø Vesterhavsbads internationale mondænitet" og "Sønderhos blide landlige idyl", der begge "ligger og skæver til hinanden fra hver sin ende af øen – med åbenlys foragt i blikket!"
 
Københavnerjournalisten, der gemte sig bag "kammerjunker Lassen" skrev videre: "I Sønderho omtaler man kun Fanø Vesterhavsbad som en snobanstalt, en fuldkommen latterlighed. Til gengæld hævner vesterhavsbadet sig med kun at omtale Sønderho med et skuldertræk – som et hul, en udklækningsanstalt for fluer, hvor malere med solsvedne skæg om hagen, svinger deres pensler foran friluftsstaffelierne. Ved hver gammel husgavl, ved hver båd i havnen, i hver klit langs stranden støder man på en maler. På smukke dage kan man se blinket af penslerne langt borte – akkurat som man ser glimtet af en sildestime, der vender". 
 
Så har den gode "kammerjunker" ligesom lagt tonen an til en lidt flabet ironisk, men også kærlig hilsen til Fanø og Sønderho i særdeleshed.

Trænger du derfor efter julens mæthed til et godt grin, ja så læs kammerjunkerens historie om Kunstnerkolonoen ved havet!

Med ønsket om et godt nytår 2018
venlig hilsen
Per Hofman Hansen
 
Frameld dig dette nyhedsbrev