Se dette nyhedsbrev i en browser
 I 1741 fik fanniker og sønderhoninger chancen for at købe Fanø på en auktion i Ribe. Godt 20 år tidligere var det slået fejl, men denne gang skulle det lykkes. Både i Nordby og i Sønderho var man derfor enige om, at nu "måtte der gøres noget”. Tegning af Bernd Hobohm.
Nu udkommer jubilæumsbogen
Da fanøboerne fik foden under eget bord
Fanøboernes frikøb fra Kronen 1741
Nyhedsbrev nr. 45 om Fanøs kultur, natur og historie udsendt 3. juli 2016 

Kære abonnent,
 
På søndag den 10. juli kl. 10 præsenteres jubilæumsbogen om Fanøs frikøb i 1741. Det sker i teltet på festpladsen ved havnen i Nordby. Her byder Fanø Kommune på gratis kaffe og rundstykker til alle fremmødte, borgmester Erik Nørreby vil byde velkommen, og ”Det yderste Hav” spiller. Bogen, der har fået titlen ”Da fanøboerne fik foden under eget bord”, er righoldigt illustreret med både gamle interessante dokumenter og smukke kort og nye humoristiske tegninger udført af Bernd Hobohm.
 
Men hvad er løgn og hvad er latin i de gamle historier? Det har vi forsøgt at udrede, så bogen både rummer den sandfærdige historie, men også alle de farverige anekdoter og heltemodige bedrifter. Vi får naturligvis genfortalt historierne om rådhusuret, der blev stillet en time frem, om frygten for herremanden fra Trøjborg og de rige jødiske købmænd fra Hamborg, men også om den listige deling af øen mellem fanniker og sønderhoninger, om skelstenen med øgenavnet ”æ pissten” og meget mere.
 
Desuden fortæller bogen blandt andet også om Fanøs kommunevåben med de to søheste, om tidligere jubilæer og om, hvad man kalder hinanden på Fanø.
 
Til ære for Fanøs mange udenlandske gæster indeholder bogen desuden et fyldigt resumé på både tysk og engelsk.
 
Efter præsentationen vil der naturligvis være lejlighed til at købe bogen.  
 
Om jubilæumsugen og bogen kan du læse mere på Fanø Kommune hjemmeside.
 
Venlig hilsen og på gensyn på søndag
Per Hofman Hansen
 
Frameld dig dette nyhedsbrev