Se dette nyhedsbrev i en browser
David Jacobsen: Motiv fra havnen i Nordby 1852. Original i Museum Jorn, Silkeborg.
Farvelagte lysbilleder fra Sønderho ca. 1925-1930
Nyhedsbrev nr. 44 om Fanøs kultur, natur og historie udsendt 25. juni 2016 

Kære abonnent,
Hvis du synes det er længe siden, at du sidst har modtaget et nyhedsbrev fra mig, har det sin forklaring. I de sidste måneder har jeg nemlig haft travlt med at skrive og redigere den bog, som Fanø Kommune udgiver den 10. juli i anledning af, at det i år er 275 år siden, at fanøboerne i 1741 købte sig fri af kongen.
 
Men her skal det handle om noget helt andet. I Sønderho Sognearkiv opbevares omkring 1000 fotografiske glasplader optaget af fotograf Petrea Lund. Blandt dem er omkring 40 lysbilleder fra årene 1925-30, som formentlig har været beregnet til at tage rundt med i forsamlingshuse og lignede steder for at vise Fanøs herligheder.
 
Mellem de sort-hvide lysbilleder viser det sig, at seks af dem i et vist omfang er håndkoloreret. Fem af dem er så smukke, at jeg er sikker på, at også du vil synes om dem. Dertil fortæller de også et lille stykke Sønderho- og fotohistorie. Se fotografierne fra...
 
 
I mit næste nyhedsbrev vil jeg mere udførligt præsentere jubilæumsbogen, der får titlen Da fanøboerne fik foden under eget bord.
 
Venlig hilsen
Per Hofman Hansen
 
Frameld dig dette nyhedsbrev