Se dette nyhedsbrev i en browser
Nyhedsbrev nr. 21 udsendt 25. juni 2012

Kære abonnent,

Siden 2009 har jeg udsendt 20 nyhedsbreve om Fanøs kultur, natur og historie. Det har jeg kunnet takket være et generøst sponsorat til mine Fanø con-amore-skriverier fra virksomheden Ubivox. Ubivox har nu udviklet e-brevsproduktet i en ny udgave, som jeg har den glæde af også at have fået sponseret. Kunne Ubivox være noget for dig, så se nederst i dette nyhedsbrev.
Den dybblå kanal ude på heden østen for Havside Bjerge

Havside Bjerge - det halve Fanø på en time eller to

De gange jeg har taget turen tværs over Havside Bjerge fra stranden og øst på til Landevejen, har jeg højst mødt to mennesker og en enkelt gang en rytter på hest. En mere fredfyldt og storslået tur findes næppe på Fanø.  Har du lyst til at tage med på en fotosafri og følge i mine fodspor på turen, kan du gøre det på Havside Bjerge - en oplevelsesrig vandretur.
God tur. 
Tranebær indgår i Bjerges Leje Vand

Bjerges Lejes vand

Jeg er blevet spurgt, om jeg kender til en gammel Sønderho-drik kaldet Bjerges Lejes Vand. Det må jeg tilstå, at det gør jeg ikke. Men via lidt research og kontakt til mere velbevandrede Fanø-kendinge, kan jeg snart præsentere en historie med opskrifter herom.

Fanøs matrikulering

Selv for en bibliotekar hænder det i hans normalt målrettede søgninger, at han ved et tilfælde falder over noget utilsigtet, men interessant. Det kaldes i fagsproget for serendipitet og er faktisk et væsentligt begreb inden for forskning og videnskab. Uden sammenligning i øvrigt blev således både røntgenstrålerne og penicillinet opdaget ved tilfældigheder.

Udskiftning og landmåling
Ved et sådant tilfælde faldt jeg over to artikler, den ene om fanøboernes jorder og gårde, der aldrig blev udskiftet og den anden om landmåling og matrikuleringen af Fanø, der som den sidste del af Danmark (bortset fra Færøerne) blev opmålt og matrikuleret så sent som i 1920'erne. Det vil jeg også på et tidspunkt bringe en artikel om. 
Udsnit af Thobølls matrikelkort over Fanø 1820
Ubivox

Tak til Ubivox

Anbefaling
Driver du selvstændig virksomhed eller er du engageret i f.eks. en forening, og kan du se fordelen ved nemt og målrettet at kunne udsende nyhedsbreve om produkter, tilbud, begivenher og andet, er Ubivox bestemt et produkt, som du bør se nærmere på.
Frameld dig dette nyhedsbrev