Se dette nyhedsbrev i en browser
Sønderho Stransø
Kære abonnent,
Det vil glæde Fanø Kunstmuseum at se dig til præsentationen af 
Bogen om "Holger Drachmann på Fanø" 
Pinselørdag den 23. maj kl. 14.00 præsenterer Fanø Kunstmuseum både bog og udstilling om Holger Drachmanns ophold på Fanø.

Velkommen
I dagens anledning er der fri entré, museet byder på et glas vin og bogen kan købes til den ekstraordinært lave pris på 175 kr. mod 198 kr.

Drachmanns besøg på Fanø
Drachmann besøgte Fanø fem gange mellem årene 1875 og 1894. Her tegnede og malede han og fandt inspiration til sin digtning. Han var desuden med til at festliggøre indvielserne af de store badehoteller, Kurhotellet og Kongen af Danmark.

Gennem hans kunst og de mange kærestebreve til hans elskede muse, Amanda, giver Drachmann et levende indtryk af Fanøs befolkning og storslåede natur.

For Drachmann, den store "Dannerskjald", kunne Fanø være som et paradis med "Alt hvad en Digter og Marinemaler kunne begære", men også "græsseligt", når badegæsterne kom! Gennem det righoldige materiale, som bogen er forsynet med, får vi nu en enestående mulighed for at komme bag facaden på kunstneren og personen Drachmann.

Trio Amanda
På lørdag vil Trio Amanda synge og spille kendte og ukendte sange og viser af Drachmann, og jeg selv vil fortælle om bogen og arbejdet med den.

Udstilling hele sommeren
I marinemalernes stue på Fanø Kunstmuseum kan du sommeren over se samtlige Drachmanns skitser fra Fanø og de ganske få kendte oliemalerier i privateje. I stuen er også ophængt et mindre udvalg af Drachmanns kollegers marinebilleder, herunder C.F. Sørensen og Carl Neumann.

Sponsorer
Bogen er udgivet med støtte fra Alice og Tage Sørensens Fond, Danibo Sommerhusudlejning, Fanø Sparekasse, Lene og Magne Lundgaard, Augustinus Fonden, Etatsraad Georg Bestle og Hustru's Mindelegat, KrogagerFonden og Velux Fonden. Stor tak til dem alle.

Mange hilsner og på gensyn pinselørdag
Bestyrelsen for Fanø Kunstmuseum og Per Hofman Hansen



Nyhedsbrev nr. 39 om Fanøs kultur, natur og historie udsendt 19. maj 2015
Frameld dig dette nyhedsbrev