Se dette nyhedsbrev i en browser
Sønderho Stransø
Sønderho Strandsø 
Nyhedsbrev nr. 37 om Fanøs kultur, natur og historie udsendt 24. april 2015 

Kære abonnent,
Nyt natur- og udflugtsmål på Fanø
Et spændende projekt, der går ud på at forøge variationen i dyre- og plantelivet på Fanø og skabe nye muligheder for naturoplevelser, tager nu form. Vandløbet gennem klitterne ud over stranden er blevet lukket, så det ferske vand forbliver inde bag klitterne og derved danner en sø. Ved søens bred er der etableret et skjul, hvorfra de besøgende upåagtet kan iagttage et nyt rigt fugleliv, som forventes at ville indfinde sig i løbet af de næste par år. Det er også planen, at de gamle ørreddamme skal fritlægges, så det bliver muligt at fortælle historien om Danmarks første havdambrug.

En ny sø er dukket op
I begyndelsen af april var jeg ude ved strandsøen, og stor var min overraskelse. Den smukkeste blå sø var "dukket op" mellem strandengens rørskove og de hvide klitter.
Det blev til en række fotos, som jeg har suppleret med nogle links til projektmagernes hjemmesider, hvor du kan læse mere om planerne med stedet, der utvivlsomt vil blive en ny stor attraktion.

Allerede nu er Sønderho Strandsø er besøg værd
Selvom det hele endnu ser noget bart ud, er det helt bestemt et besøg værd. Der er opsat skilt ud for bunkeren "Be Free", og lørdag den 30. maj er der officiel indvielse. Jeg er sikker på, at alle er mere end velkomne!

God tur
Per Hofman Hansen


Frameld dig dette nyhedsbrev