Se dette nyhedsbrev i en browser
Invitation til en aften på Fanø Kunstmuseum med
Holger Drachmann på Fanø 
Nyhedsbrev nr. 33 om Fanøs kultur, natur og historie udsendt 2. juli 2014

Kære abonnent,
Holger Drachmann besøgte Fanø flere gange. I 1892 deltog han i den overdådige indvielse af det nybyggede "Kurhotellet". Andre gange opholdt han sig på Fanø for at rekreere sig og lade sig inspirere. Her både tegnede, malede og skrev han fra og om øen.

En bog om Holger Drachmann på Fanø er under udgivelse
For tiden arbejder jeg på en bog om Drachmanns ophold på Fanø. Ideen herom blev grebet, da jeg for to år siden for første gang så Fanø Kunstmuseums samling af Drachmanns mange skitser fra Fanø. Det har siden udviklet sig med opsporing af flere af Drachmanns skitser og malerier. I Det kongelige Bibliotek har jeg fundet rigtig mange ganske private breve, som Drachmann skrev fra Fanø til sin muse Amanda i Hamborg. Planen er at bogen skal udkomme på Fanø Kunstmuseums Forlag til næste år.

Kom til en aften med Holger Drachmann onsdag den 9. juli kl. 19.30
Alt dette vil jeg fortælle om og vise på Fanø Kunstmuseum. Der er gratis entré for medlemmer. For andre er prisen 50 kr. Inkluderet er til gengæld et glas vin, skulle jeg hilse og sige fra Fanø Kunstmuseums bestyrelse.

Det vil glæde mig, om du har tid og lyst til at komme til en aften med Holger Drachmann på Fanø.

Venlig hilsen
Per Hofman Hansen


PS. Maleriet herover er med motiv fra Fanø Nordsøbad med Strandhotellet yderst til højre. Holger Drachmann malede billedet i sommeren 1894, da han for fjerde og sidste gang besøgte Fanø. 
Frameld dig dette nyhedsbrev