Se dette nyhedsbrev i en browser
Guide til luftfotos og kort over Fanø og Vadehavet
Nyhedsbrev nr. 30 om Fanøs kultur, natur og historie udsendt 31. januar 2014

Kære abonnent,
Jævnligt bliver jeg spurgt, om jeg kender et kort, der viser dette eller hint. Det være sig på nye eller historiske kort. Andre synes det er interessant at se deres by eller deres hus fra luften - og hvis man også lige kunne se, hvordan det samme motiv så ud for mange år siden, ja så var det ikke så ringe.

Det kan til tider være svært at hjælpe med, men i de sidste år er rigtig mange kort blevet digitaliseret, og mange er nu også gratis tilgængelige på nettet. Men de kan være svære at finde, for de er spredt vidt omkring.

I et forsøg på at få et overblik har jeg kastet mig ud i at lave en guide til de bedste steder på nettet. Her får du bud på, hvor du kan finde luft- eller flyfotos, landkort i alle afskygninger og aldre og såmænd også søkort.

Jeg kalder siden "Guide til luftfotos og kort over Fanø og Vadehavet", men den er på nogle få undtagelser nær nærmest universel for hele Danmark.

Thobøll og Fanøs matrikelkort
Under arbejdet har jeg beskæftiget mig en hel del med de gamle ofte meget indholdsrige matrikelkort. De ældste fra Fanø blev opmålt og tegnet i 1820 af den legendariske Thobøll, som ofte citeres i Fanø-litteraturen. Derfor har Thobøll og matrikelkortene fået deres helt egen side.
 
God fornøjelse
Per Hofman Hansen 
Frameld dig dette nyhedsbrev